Workshops

Bronsgieten en Rakustoken

Filmimpressie van het bronsgieten, nieuwe video juli 2021.


Heeft u belangstelling voor een workshop Bronsgieten of Raku stoken :

stuur dan een email naar: Marja Thijssen met je naam en adres.

Raku stoken

Korte Cursus draaien en raku stoken 2023

Deze cursus wordt gegeven door Johanna  Braenlich en Marja Thijssen. Allebei zijn ze keramisten. De cursus omvat: – Het draaien van kommen en rechtopstaande potten (drie dagdelen van 3 uur) – Het glazuren met speciale Raku glazuren (een dagdeel van 3 uur) – Het stoken van alle potten in de Raku ovens als afsluiting van de cursus ( duur: ongeveer 6 uur )

– Met jouw 10 tot 12 unieke raku objecten ga je naar huis.

Draaien.

Tijdens de 3 lessen “Draaien op een schopschijf” werk je bij Johanna.  Adres: Haak 32  Almere Haven. Er zijn 6 schopschijven en twee elektrische draaischijven dus er kunnen 8 deelnemers meedoen. Het is voor beginners en gevorderden. Je kunt verschillende vormen draaien zoals bekers, kommen, kannen en schalen. Het werk laten we drogen en je keramiek wordt daarna in een elektrische oven biscuit gestookt op 960 graden.

Deze 3 lessen van 3 uur vinden plaats op zaterdag 23 en 30 september en 7 oktober 2023. We beginnen om 10.00 uur.

Glazuren

Op zaterdag 14 oktober tussen 9 en 14 uur gaan we de keramiek glazuren. Je beste 10 voorwerpen ga je glazuren.  Marja controleert je werk op hun geschiktheid voor deze stookwijze. Het werk moet bijvoorbeeld overal even dik dik zijn en geen scheurtjes hebben. Een van je werken mag 30 cm in doorsnee zijn. De speciale raku glazuren zijn gemaakt om op een lage temperatuur te smelten, ongeveer 1000 graden. Er zijn verschillende kleuren glazuur waaruit jij kunt kiezen. Het glazuren doe je onder leiding van Marja. Zij zal jullie ook leren hoe je decoratietechnieken kunt gebruiken. Het geglazuurde werk neem je zelf mee naar de raku-stook, dus denk aan kranten en een krat.

Stoken

Het raku stoken doen we op 21 oktober in Almere Buiten. Het zal van het weer afhangen of dat op deze dag door kan gaan kan. Bij slechte weer schuiven we de stookdag een week door naar 28 oktober. Er staan 2 raku ovens klaar die op gas gestookt worden. Dit raku-stoken zal een hele dag in beslag nemen. Iedereen brengt wat te eten en drinken mee zodat een buffet ontstaat waaruit iedereen mag kiezen.

Let op: Draag katoenen kleding en dichte schoenen! het is een hele spectaculaire activiteit waarbij veel rook en vlammen ontstaan. Zie de foto’s op onze websites.

De kosten bedragen : € 360,- inclusief klei en glazuur, gebruik van de draaischijven, gereedschap, ovens, tangen, gas en de locatie. 

Je gaat met 10 unieke raku objecten naar huis!


Alleen glazuren en rakustoken

Korte Cursus raku glazuren en raku stoken 2023 door Marja Thijssen.

Heb je zelf gedraaid en bisquit gestookt werk en zou je dat op de raku wijze willen glazuren en stoken, dan is deze cursus iets voor jou.

Met je eigen biscuit gestookte werk kom je dan glazuren op zaterdag 14 oktober tussen 9 en 14 uur en op 21 oktober ga je mee raku-stoken. Houdt 28 oktober ook vrij in verband met een mogelijke slecht weersituatie op 21 oktober. De kosten van deze workshop bedragen : € 180,- Aantal werkstukken in overleg met Marja Thijssen, 10-12 stuks.


Stuur een email om je aan te melden of voor meer informatie naar Johanna: johanna.braunlich@gmail.com of naar Marja: marjathijssen@gmail.com met je naam, adres en telefoonnummer en we nemen contact met je op.

www.annusch.com

www.marjathijssen.eu

Wil je komen met een groep om keramiek te maken (handbouwen) en daarna raku te stoken neem dan contact op met

marjathijssen@gmail.com