Activiteiten & Opleiding

Hoe het ooit begon…

Als 16 jarige kwam ik voor het eerst in contact met klei tijdens een excursie bij de nonnen in Helmond. Zij hadden daar een pottenbakkersatelier. Ik maakte er mijn eerste duimpotje en mocht ook de kleur van het glazuur kiezen. Trots op mijn bakje haalde ik het na enkele weken op en ik heb het altijd als een kostbaar kleinood bewaard.

Opleiding

  • Leraren opleiding van de Gerrit Rietveld Academie, MO A Handenarbeid, 1980
  • Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming, MO B Handenarbeid – Keramiek en Beeldhouwen, 1985

Activiteiten

Sinds 1985 houd ik me professioneel bezig met beeldhouwen en keramiek. In de loop der tijd heb ik me als kunstenaar toegelegd op het vervaardigen van ruimtelijke abstracte objecten.    

Na 2005 ben ik mij gaan specialiseren in het werken met papierklei. Papierklei maakt het vormen van grote en lichte keramiek mogelijk. In 2006 heb ik dit materiaal voor het eerst toegepast in 5 grote op staken geplaatste ” hoofden” van P.C.Hooft bij het project “Tijd Slijt”, een thematentoonstelling.

Mijn reizen naar diverse tropische landen, de kennismaking met de overweldigende natuur en de oude Moche en Incacultuur hebben me geïnspireerd tot een nieuw project: “Vogelkoppen”.
Met hun bizarre vormen en exotische kleuren zijn ze een logisch vervolg op Hooft’s hoofden, maar dan benaderd vanuit een totaal andere invalshoek. De plaatsing op staken benadrukt hun lichtheid en laat ze als het ware zweven.

Inmiddels zijn mijn Vreemde Vogels “geland”. De meest recente exemplaren duiken op uit het gras. Groot genoeg om op te vallen in een park, een tuin of in de natuur.

Momenteel maak ik “beestachtige” figuren met menselijke trekjes in bruine klei. Daarnaast houd ik mij sinds mijn opleiding bezig met beeldhouwen in steen.

Ik giet zelf mijn bronzen beelden, in klein formaat.